2013 m. sausio 3 d., ketvirtadienis

Individuali veikla


Nuo sausio 1-os dienos iki 1 tūkstančio litų didinama minimali mėnesinė alga (MMA) padidins mėnesines gyventojų Privalomojo socialinio draudimo (PSD) įmokas nuo 77 litų iki 90 litų. Be to, po metų brangs ir verslo liudijimai.

Į ta pačią temą: Jei verslo liudijimą įsigijęs gyventojas privalo registruotis, ar yra įregistruotas pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokėtoju, tai tokios pajamos pagal Gyventojų pajamų mokesčio įstatymą nėra pripažįstamos gautomis iš veiklos pagal verslo liudijimą ir apmokestinamos taikant 5 proc. pajamų mokesčio tarifą, išskyrus pajamas iš laisvųjų profesijų veiklos (tuomet taikomas 15 proc. GPM).
Laisvajai profesijai priskiriama: advokato, notaro, antstolio, jų padėjėjų, konsultantų teisės klausimais, apskaitininko, auditoriaus, buhalterio, lobisto, finansų ar mokesčių konsultanto, architekto, inžinieriaus, dizainerio, gydytojo, psichologo, žurnalisto, maklerio, brokerio ir panaši veikla.


1 komentaras:

  1. Detalesne informacija galima rasti cia

    http://verslas.delfi.lt/verslas/minimalios-algos-didinimas-didesni-mokesciai-psd-imokos-ir-brangesni-verslo-liudijimai.d?id=60230751#ixzz2GtsyALrH

    AtsakytiPanaikinti